Despre Noi

Radacini...

1993 a fost anul in care a inceput totul, a fost anul in care s-a "stricat" ceva ce functiona in fosta institutie I.R.A., unde eram angajat in acel moment. Desi spatiul a ramas nefolosit ani intregi (cum s-a intamplat de altfel cu o gramada de lucruri dupa "Revolutia X" din 1989), conducerea a decis desfiintarea acelei vechi sali de forta de langa vestiarul barbatilor.

Afland ca sala noastra avea sa ajunga la fier vechi, l-am rugat pe fostul meu antrenor de culturism, Sfariac Ioan, sa-mi dea mie acele aparate, poate voi reusi sa cladesc o sala de forta undeva. Mi-a spus: "Titi, ma doare sufletul sa le dam la fier vechi, ia-le tu si poate vei duce mai departe ce am inceput eu"; astfel a luat fiinta Titanicul. Am dus toate aparatele in curtea parintilor mei, in Nazna, umpland garajul si jumatate din curte. Desi mama a fost sceptica la inceput intrebandu-ma "Ma baiete, ce o sa faci tu cu tate șerele astea?", am linistit-o spunandu-i ca o sa le gasesc locul si utilitatea.

Am incercat sa construiesc o sala improvizata in Caminul Cultural al satului cu o mana de baieti din sat, dar cum campania agricola batea la usa si toata lumea participa la munca pe camp, sala mea a ramas fara oameni...

Prin 1994 mi s-a oferit un spatiu in Tg-Mures, la fosta Casa Agronomului, langa Hipodrom, unde am mutat toate aparatele, infiintand prima mea sala oficiala de culturism si fitness. Fiind, la momentul acela, infiintate doar vreo 3 sali de genul asta, m-am bucurat de succes chiar daca eram intr-o zona marginala a orasului. In acea zona era planificata construirea unei mari baze sportive, spatiul fiind special amenajat pentru o sala de forta cu sauna, sala de masaj si bazine de recuperare. Astfel am ajuns intr-un loc ideal pentru ce am vrut eu sa realizez.

In anul 1995, Titanicul a fost inregistrat legal ca si club sportiv, iar eu am absolivt scoala de antrenori cu documente in regula si ne-am afiliat la Federatia Romana de Culturism si Fitness. Astfel, am inceput participarea la competitii, la inceput mai timizi si cu trecerea timpului, cu tot mai multe pretentii.

A doua sala Titanic s-a infiintat in anul 1998, in "Underground"-ul sediului U.J.S.L. Mures, unde inca suntem si in momentul de fata.

Sala de la Casa Agronomului a fost mutata in anul 2000 in atelierele Scolii Generale Nr. 15 din Dambu, unde, din pacate, a avut o viata destul de scurta de 2 ani. In 2002 am desfiintat sala pentru ca nu ma mai puteam ocupa de ea. Tot efortul din acel an incoace a fost concentrat pe sala actuala.

In anul 2004 am demarat colaborarea cu Clubul Sportiv Universitar (al carui antrenor sunt si in momentul de fata), astfel am inceput sa avem o urcare exceptionala in performanta sportivilor, ca in acest moment sa putem spune ca ne numaram printre elita cluburilor de performanta din Romania.

Atmosfera salii

Probabil multi oameni, obisnuiti in cluburi mai luxoase, ar spune ca sala e sub asteptari si e prea "underground" pentru ei, ignorand in totalitate scopul pentru care mergi la o sala de FORTA. La noi nu se vine pentru a-ti etala noul trening cumparat de la Adidas sau ca sa impresionezi vreo gagica cu noul tau bronz de solar... la noi se vine pentru a se lucra, pentru a se face sport asa cum trebuie facut.

Multi dintre cei care sunt veterani in acest domeniu pot sa iti confirme ca nu conteaza cum arata un aparat, cat timp stii ce sa faci cu el si ca in sali modeste se nasc adevaratii campioni si adevaratele forme frumoase. Daca nu ne crezi, arunca o privire la pagina "Realizari"

In plus noi ne consideram o "familie" in sala, in care oricine, oricat de mic sau mare, este binevenit si indrumat de cei mai buni oameni din domeniu. Cu varste cuprinse intre 14 si 70 ani si greutate de 30 sau 200 kg, fiecare membru a fost primit cu caldura, ajutat si indrumat de catre ceilalti.