Culturismul

Sportul in care se folosesc greutati libere (haltere, gantere), aparate specializate si greutatea corpului, efectuandu-se exercitii specifice pentru grupe musculare individuale, se numeste "culturism" sau "body building". Din aceasta ramura de baza, deriva fitness-ul, care este mai dinamic, iar la nivel competitiv bodyfitness-ul si bikini, ramuri specific dezvoltate pentru fete.

Culturismul este sportul complementar pentru toate sporturile atletice: in orice ramura sportiva in care se folosesc anumite grupe musculare la o intesitate crescuta, antrenamentul intr-o sala de forta creste performantele si acorda sportivului o sansa mai mare de a ajunge cat mai rapid la un nivel superior. In plus, toate aceste sporturi atletice folosesc in antrenamente exercitii specifice culturismului, dar facute la intensitati si viteze diferite.

Prin practicarea acestui sport vom obtine o dezvoltare armonioasa a musculaturii corpului, de jos pana sus, proportionalitate, simetrie, vascularizare optima si un coeficient redus de grasimi in organism. A veni la sala inseamna o "sarbatoare" a intregului corp in cele 40-50 minute necesare pentru efectuarea unui antrenament. Pentru a intelege cu adevarat ce trebuie sa simti in timpul si dupa antrenament, iti recomandam sa mergi constant la sala cel putin 3 luni. Daca ai trecut de faza in care esti concentrat pe numararea seriilor si a repetarilor (cum ar spune veteranii in acest domeniu: antrenament numarat) si in schimb inveti sa simti antrenamentul, atunci vei observa diferenta si vei simti nevoia de a veni constant la sala.

Deci mare grija, acest spor creeaza "dependenta". Cu cat il vei practica mai mult timp, cu atat vei observa mai mult beneficiile pe care le aduce si te vei simti mult mai sanatos si plin de viata!